miercuri, septembrie 7

Pizza vegetariana


Blat pizza :
400 gr faina ( de preferat integrala);
10 gr drojdie;
250 ml apa calduta o lingurita de sare ;
10 ml de ulei;

Amestecam faina cu sarea, adaugand apoi apa calduta in care am dizolvat drojdia. Pe parcurs adaugam uleiul, pentru ca aluatul este foarte lipicios. Daca mai este nevoie mai adaugam faina la framantat , insa nu prea multa. Trebuie sa avem un aluat elastic. Modelam o bila din aluatul obtinut si il punem la dospit timp de 30 de minute. Cand timpul s-a scurs, impartim aluatul in 4 bile, le crestam in mijloc ( sub forma de cruce) si le mai lasam la dospit inca 30 de minute.

Ingrediente pizza:

Dupa plac din urmatoarele legume : ceapa taiata rondele, ardei gras rosu si verde, brocoli (buchetele mici), ciuperci taiate felii (eu le prefer proaspete, nu conservate),rosii feliate,cateva boabe de mazare fiarta bine inainte, orice alta leguma care va place in aceasta combinatie.
100 ml sos de rosii;
100gr tofu ;
oregano, busuioc;
un praf de sare ;
o lingurita de otet balsamic .

Aluatul framantat si dospit se intinde in tava de pizza in strat subtire, maxim 3-4 mm. Peste el intindem sosul de rosii amestecat cu busuioc, oregano, sare si otet balsamic dupa gust. Peste sos adaugam legumele si deasupra punem branza tofu data prin razatoare. Bagam la cuptorul incins, pentru 15-20 de minute, in functie de cuptor.

3 comentarii:

  1. arata foarte bine, iar blatul pare usor de realizat...

    RăspundețiȘtergere
  2. Blatul este usor crocant. Nici prea moale , nici prea crocant. Numai bun pentru a sustine legumele.

    RăspundețiȘtergere
  3. O da arata super bine si este foarte utila mai ales in perioada postului !

    RăspundețiȘtergere