duminică, ianuarie 15

Glazura alba/colorata

Ingrediente:

1 albus(de la un ou mare)
150-200 gr zahar,
15 ml zeama de lamaie.

Albusul se bate spuma cu telul, se adauga zaharul si zeama de lamaie, cu care se freaca circular, pana cand se topeste tot zaharul. Spuma de albus trebuie sa fie ca o smantana groasa care curge putin. Glazura se aplica in strat subtire cu lama cutitului deasupra fursecurilor, prajiturilor cu foi mari si se lasa sa se usuce.

Pe glazura se pot face diverse decoruri cu furculita intoarsa sau cu varful linguritei, cu bomboane mici si colorate, ciocolata rasa, nuci macinate, rahat taiat feliute subtiri. Fiind alba , de cele mai multe ori ii adaug putin colorant si o diversific in functie de ceea ce vreau sa obtin.

Se lasa la rece pana a doua zi. Glazura subtire se va usca bine, daca este mai gros aplicata, va ramane ca o crema foarte bine inchegata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu