duminică, ianuarie 8

Orez cu pipote si inimi



Ingrediente:

1 casoleta de pipote si inimi
400gr orez
1 ceapa
1 morcov
1 ardei rosu capia/gogosar
1 lingura boabe de coriandru
2 linguri de unt
migdale crude (10-15 buc)
1/2 pahar supa de legume
1 lingura pasta de tomate
ulei,sare

Preparare:

Pune orezul la fiert in apa cu un praf de sare. Intre timp spala in multa apa rece pipotele si inimile de pui.

Incinge untul si rumeneste pipotele si inimile. Cand sunt aproape rumenite adauga boabele zdrobite de coriandru . Lasa compozitia sa se inabuse 5 minute , apoi stinge cu supa de legume.Lasa totul pe foc pana cand carnea este gatita. De regula inimile si pipotele au timp de fierbere diferit, asa ca cel mai bine e sa verifici ambele tipuri de carne. Asa sigur vei observa daca sunt suficient de gatite atat inimile cat si pipotele.

Cand orezul a fiert, scurge-l bine de apa si clateste-l cu apa rece pentru a inlatura tot amidonul din el.

Caleste ceapa, morcovul ras si migdalele taiate nu foarte marunt. Cand sunt gata adauga ardeiul taiat felii sau cubulete mai mari si pasta de tomate. Mai fierbe totul inca 2 minute.

Amesteca toate ingredientele si da totul la cuptorul incins la foc mediu pentru 20 de minute.

Noua ne place foarte mult orezul preparat astfel. Migdalele pot sa lipseasca , insa dau un gust aparte mancarii. Sper sa va placa!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu