duminică, ianuarie 22

Tort cu crema de zmeura


Ingrediente:

Pentru blat:
3 oua
30 gr faina tip 000
1 plic cu budinca zmeura/capsuni
1 praf de copt
2 linguri de apa
100 gr zahar

Pentru crema:
100 ml frisca
250 ml lapte
1 plic de budinca de zmeura
20 gr zahar pudra.

Pentru jeleu:

200 gr zmeura congelata
2-3 linguri de zahar pudra
3 foi de gelatina

Incepem cu pregatirea blatului. Separam albusurile de galbenusuri. Albusul de bate spuma cu cele 2 linguri de apa, zaharul si o lingurita de zeama de lamaie. Adaugam galbenusurile si amestecam cu grija pentru a nu scoate aerul din spuma de albusuri. La final punem praful de budinca, faina si praful de copt si amestecam prin rasturnare , pana se incorporeaza totul in spuma de oua.

Aluatul astfel obtinut il punem intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si il coacem circa 15 minute. Blatul copt arata astfel dupa racire:

Pana se raceste blatul preparam crema. Batem frisca bine cu 2 linguri de zahar pudra. Budinca o preparam conform instructiunilor de pe plic cu lapte si zahar. Cand este aproape rece budinca, incepem sa adaugam frisca in ea cate o lingura, pana obtinem o consistenta placuta.



Pentru jeleu procedam astfel: zmeura congelata se pune pe foc pentru 5-10 minute.


Trebuie sa fiarba cateva clocote. Intre timp punem foile de gelatina la hidratat. Cand este gata zmeura o luam de pe foc si o pasam printr-o sita pentru a elimina samburii. In piureul de zmeura adaugam zaharul pudra si gelatina inmuiata. Punem amestecul la foc mic si amestecam cat sa se dizolve gelatina. Piureul nu trebuie sa fiarba pentru a nu distruge gelatina. Cand totul este omogenizat luam de pe foc si lasam la racit.

Asamblarea tortului se face in felul urmator:

Blatul de taie in doua. Din partea superioara se decupeaza un cerc. Cand asamblam tortul trebuie sa avem un blat de forma aceasta:

In blatul astfel obtinut intindem crema de frisca si budinca de zmeura. Ornam cu frisca marginile torului

Din frisca am facut un cadru, in interiorul caruia am turnat jeleul de zmeura caldut. Ornam dupa bunul plac.

Este un tort minunat dulce-acrisor cu o textura foarte pufoasa si cremoasa.
Sper sa va placa!

Si o feliuta:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu