vineri, februarie 24

Garnitura de cartofi si ardei



Ingrediente:

600 gr cartofi
1 ardei rosu
1 ceapa mare
4 catei usturoi
o lingura de ulei
sare, piper
boia dulce
oregano
busuioc
400 ml supa/apa

Preparare:

Cartofii se taie rondele, cu o grosime de aproximariv 0,5 cm.


Ceapa o taiem rondele, iar usturoiul il tocam cat mai marunt.
Ardeiul se curata bine si se taie dupa preferinta cuburi sau fasii.
Intr-o tava termorezistenta asezam cartofii taiati rondele. Peste ei presaram uniform ceapa, usturoiul si ardeiul.
Adaugdam supa/apa peste cartofi si apoi lingura de ulei. Saram si condimentam amestecul din tava.


Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor pentru 30-40 de minute, apoi dam folia de o parte si mai lasam inca 15 minute, pentru a se rumenii frumos.

Cartofii sunt moi si extrem de gustosi. Mie mi-au placut atat de mult, incat i-am folosit ca fel principal alaturi de o salata greceasca.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu