marți, decembrie 30

Fursecuri cu lamaie si cocos



Ingrediente:

110 gr unt moale
100 gr zahar pudra
200 gr faina
1 ou
1 lingurita praf de copt
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita rasa coaja de lamaie
1 lingurita rasa coaja de lime
esenta de vanilie

Pentru ornat:
zahar pudra
ciocolata alba
cocos ras




Mod de preparare:

1. Untul moale se mixeaza bine cu zaharul pudra si oul,pana obtinem o pasta omogena.
2. Adaugam sucul de lamaie, esenta de vanilie, coaja rasa de la lamaie si lime si amestecam totul foarte bine.
3. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si o incorporam cu un tel in compozitia de  unt.
4. Din aluatul obtinut formam bilute si le tavalim intr-un castronel cu zahar pudra. Aluatul este moale si destul de greu de manevrat, insa o data ajuns in zaharul pudra nu mai este lipicios.

5. Bilele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mediu pentru 10-15 minute. Fursecurile sunt  gata cand se rumenesc usor la baza si se pot dezlipi cu un cutit fara sa se rupa.

6. Cand fursecurile sau racit se glazureaza cu cicolata alba si se presara fulgi de cocos pe ele.


Sunt absolut minunate si aromate si raman moi mai multe zile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu